Laatste nieuws

Uw contributie voor 2017
19 november 2016
Het nieuwsbericht over de contributie voor 2017 kunt u hier teruglezen.
Snoekwedstrijd bestuur en commissieleden
19 november 2016

Op de foto links ziet u hoe Dirk Stoker op 21 november 2015 wordt gehuldigd als winnaar van de snoekwedstrijd voor bestuur en commissieleden. Op de foto rechts ziet u hoe hij een jaar later met nog steeds dezelfde trui aan, de beker weer moet afstaan aan Eric Adamse.

Eric vond het nodig om vandaag 177 centimeters aan snoek te vangen terwijl de rest van het deelnemersveld genoegen moest nemen met nul komma niks...

...en een lekker bord snert bij Betty thuis natuurlijk. De vangsten van vandaag, of eigenlijk het gebrek daaraan, gaven aanleiding tot allerlei leuke ideen voor de snoeksnertwedstrijd van volgend jaar. Misschien een witviswedstrijd vanuit bootjes? Of een gecombineerde wedstrijd witvis snoek?

Dirk verzint vast wel iets geniaals. Wordt vervolgd!


Eind goed - al goed
12 november 2016

Het seizoen 2016 is afgelopen en daarom werden op vrijdag 11 november tijdens een gezellig samenzijn de winnaars in het zonnetje gezet. Prettig was het dat iedereen aanwezig was en ook werd de catering (zoals vanouds) door onze Nel Nagtegaal op een voortreffelijke wijze verzorgd.

Na de opening door de voorzitter werd nog even stilgestaan bij het overlijden van onze vriend en collega visser Co van den Haselkamp. Hierna werd overgegaan tot de uitreiking van de door de vissers gewonnen prijzen.

Nadat iedereen was bedacht met een prijs deed iedereen zich na de pauze tegoed aan heerlijk eten, want voor de inwendige mens stonden een paar Kippy pannen klaar met heerlijk vleesgerechten. Het moet gezegd worden dat het voor de eerste keer deze avond stil was.

Maar goed, nadat iedereen voldaan was gingen we verder met een vooruit blik naar 2017.

Zo werd het aangepaste wedstrijd reglement besproken en natuurlijk het (voorlopige) wedstrijdrooster 2017. Na enkele aanpassingen werd het goedgekeurd en is het nu afwachten of het door de GWPU wordt gehonoreerd opdat daarna de vergunningen kunnen worden aangevraagd bij de rechthebbende verenigingen. Ik heb er vertrouwen in!

Nadat alle terzake doende onderwerpen waren behandeld werd nog op een ongedwongen en vooral gezellige manier nog een uurtje nagebabbeld onder het genot van n (of meer) drankje(s)

Op de vraag of iedereen in 2017 weer van de partij was werd unaniem JA gezegd. Prachtig toch ?!

Tot slot wil de wedstrijdcommissie iedereen bedanken voor het laten slagen van weer een suksesvol visjaar 2016!

Als laatste zijn hier de namen van de winnaars:

1.Cees van Montfoortkampioen
2.Dirk Stooker
3.Herman Nagtegaal
4.Daan de Groodt
5.Piet Beekvelt

Winnaar:

 • grootste brasem
 • Nico Renes
 • grootste voorn
 • Ben den Haan
 • grootste overige vis
 • Herman Nagtegaal (Zeelt)

  Zoals gezegd staat nog n wedstrijd te vissen en dat is de traditionele vleeswedstrijd op zondag 18 december 2016.

  Wedstrijdnieuws!
  27 okt 2016

  Zondag 21 augustus 2016 is wedstrijd 12 gevist.

  Wedstrijd water was deze keer de AMSTEL locatie "de Zwarte Kat". 14 vissers waren komen opdagen. Het moet gezegd worden dat het echte die-hards waren, want het goot gedurende de hele 5 uur durende wedstrijd.

  Maar goed... er werd toch ruim 63 kilogram gevangen.

  Winnaars:

  1Henk van Vliet8.790 gram
  2Cees van Montfoort6.220 gram
  3Piet Beekveld6.200 gram
  =====================================================

  Zondag 4 september 2016 is wedstrijd 13 gevist.Wedstrijd water was het Hilversums Kanaal locatie "Invalidesteiger".

  18 vissers waren komen opdagen. Of de duvel er mee speelde, maar het weer liet opnieuw afweten met dien verstande dat er een harde wind stond die gelukkig van schuin achter ons kwam.

  Doordat er veel dicht struikgewas en riet stond kon het niet anders dan dat er 3 vissers zo dicht bij elkaar kwamen te zitten dat zij elkaar haast een hand konden geven. Jammer, maar het was deze keer niet anders. Beterschap is beloofd!

  De winnaars:

  1Piet Beekvelt8.360 gram
  1Herman Nagtegaal6.230 gram
  1Danny de Bie5.920 gram
  ======================================================

  Zaterdag 17 september 2016 is wedstrijd 14 gevist

  Wedstrijd water was het Noord Hollands Kanaal locatie "Landsmeer". 16 vissers gingen de strijd aan met elkaar. De 3 afwezigen waren met vakantie of geblesseerd.

  Eindelijk was het lekker weer en de verwachtingen waren hoog gespannen omdat daar al meer goed was gevangen. Nou ja, er " slechts " iets meer dan 73 kilogram bij elkaar gevangen. Toch moeten er grote jongens (lees vissen) zwemmen, want bijvoorbeeld bij Hennie Spitsbaard ging een (grote) vis er met tuig en al - onderlijn dobber en elastiek er vandoor. Hij kon dat beest niet houden.

  Er werd gezegd dat het een echt vaste stok water was en ja hoor... het klopte, want de eerste drie winnaars waren :

  1Dirk Stoppelenburg11.125 gram
  1Danny de Bie8.275 gram
  1Cees van Montfoort7.825 gram
  ======================================================

  Zaterdag 1 oktober 2016 is wedstrijd 15 gevist

  Wedstrijd water was de EEM locatie "Daatselaar". Normaal gesproken zou deze wedstrijd gevist worden in de Vecht bij "Andr van Duij", maar doordat de oevers waren aangepast kon dat niet meer omdat je anders met je viskist op de rijbaan zou zitten. Veel te gevaarlijk natuurlijk.

  Dank gaat daarvoor uit naar HSV De Snoekbaars omdat zij vergunning afgaven om in de EEM te kunnen vissen. Het wordt haast gewoon, maar weer werd ruim 76 kilogram gevangen.

  Op een paar vissers na had iedereen wel vis in zijn leefnet. Jammer dat ondergetekende er niet bij kon zijn, maar hij genoot van een welverdiende vakantie in Egypte waar ook veel vissen en schildpadden waren te bewonderen.

  De winnaars waren:

  1Johan Vos10.750 gram
  1Dirk Stooker10.150 gram
  1Cees van Montfoort7.550 gram

  Ik zou het haast vergeten, maar de strijd om de eerste plaats zou beslecht worden tijdens de laatste wedstrijd. Het gaat dan om :

  Cees van Montfoort (1)- Herman Nagtegaal (2) en Dirk Stooker (3)

  =====================================================

  Zondag 16 oktober 2016

  Wedstrijd 16 !!

  Het jaar zit er bijna op, want de laatste - beslissende - wedstrijd is gevist en traditioneel is deze wedstrijd gevist in het Amsterdam Rijnkanaal vanaf het voormalige Rood/ witte hek. Je kon voelen dat het echt herfst is, want in de ochtend was het best fris in de schaduw. Stond je in de zon dan scheelde dat wel bijna 10 graden. Maar niet getreurd, want de beslissing moest vallen.

  Normaal kun je een aardig visje vangen in het Kanaal, maar het spijt mij te moeten zeggen dat deze wedstrijd het minste van de hele competitie is gevangen. Slechts 22.950 gram is er gevangen; echt een laagte record. Als je niet mee doet voor de prijzen heb je de tijd om eens om je heen te kijken en het is eigenlijk best grappig dat de potentiele winnaars elkaar nauwlettend in de gaten houden -zowel visueel als telefonisch. Zo spannend was het.

  De weging moest de einduitslag geven voor wat betreft wie de kampioen 2016 zouden worden of blijven.

  Welnu de uitslag van wedstrijd 16 was v.w.d eerste drie betreft:

  1John Vermaak6.750 gram
  1Hennie Spitsbaard3.775 gram
  1Richard van Haaften2.175 gram

  Door deze uitslag prolongeerde Cees van Montfoort zijn kampioenschap.

  PROFICIAT CEES

  Dirk Stooker wist deze laatste wedstrijd Herman Nagtegaal terug te wijzen naar de derde plaats

  1Cees van Montfoort (kampioen)
  1Dirk Stooker
  1Herman Nagtegaal

  De laatste wedstrijd van HSV Maarssen in 2016 is de VLEESWEDSTRIJD op

  ZONDAG 18 DECEMBER 2016.


  Wijziging ledenadministratie HSV Maarssen
  24 okt 2016

  De ledenadministratie vervult een belangrijke en zeer arbeidsintensieve rol in het verenigingsleven. Het verwerken van mutaties, het versturen van de acceptgiros (en herinneringen), het maken van incassobestanden en het registreren van de betalingen vraagt veel inspanning. Als bestuur hebben we daarom besloten de ledenadministratie van HSV Maarssen niet meer zelf te doen maar onder te brengen bij Sportvisserij Nederland. Sportvisserij Nederland doet dit voor vele verenigingen. Wat houdt deze verandering precies voor u in?

 • Sportvisserij Nederland zal begin november de contributie incasseren namens HSV Maarssen.
 • Leden zonder automatische incasso ontvangen half november een factuur met acceptgiro en machtigingsformulier.
 • Let op, voor de betaling en incasso geldt vanaf nu een andere IBAN, namelijk NL04INGB0650393872 ten name van Sportvisserij Nederland.
 • Na betaling stuurt Sportvisserij Nederland uw VISpas van HSV Maarssen rechtstreeks naar u toe.
 • Wilt u een verandering doorgeven, dan doet u dit bij voorkeur via e-mail bij Sportvisserij Nederland : ledenadministratie@vispas.nl
 • Wilt u contact over uw lidmaatschap, dat kan via telefoon 0900-2025358 (0,35/min.). Sportvisserij Nederland is tijdens werkdagen bereikbaar tussen 09:00 17:00 uur.

  In onze Algemene Ledenvergadering van 8 april 2016 zijn afspraken gemaakt over de contributie van 2017. De contributie voor 2017 is als volgt vastgesteld:

 • Een VISpas van HSVM kost 27,75, dit is inclusief afdracht Sportvisserij Nederland, Federatie MidWest Nederland en Gewestelijke Pachtcommissie Utrecht.
 • Een extra VISpas HSVM (naast lidmaatschap andere vereniging) kost 12,75.
 • Een Jeugd VISpas (t/m 13 jaar) kost 10,00, je ontvangt daarbij Het Visblad gratis van HSVM.
 • Een junior lid (14 t/m 17 jaar) krijgt 10 euro korting, dus kost 17,75.
 • Een 65+ lid krijgt 2 euro korting, dus kost 25,75, u ontvangt daarbij het Visblad gratis van HSVM.
 • Het Visblad kost 7,50 voor junior en volwassenen, u kunt daar vrij voor kiezen.
 • Partnerleden ontvangen 2 euro korting, kost dus 25,75
 • Leden die willen betalen met de U-pas moeten het volledige bedrag betalen aan Sportvisserij Nederland. Ze kunnen dan bij penningmeester@hsvmaarssen.nl hun korting met de U-pas terug vragen.
 • Onze betalingsvoorkeur is automatische incasso.
 • Bij betaling op een andere manier (acceptgirokaart, overboeking, contant etc) zijn wij genoodzaakt 5,- administratiekosten in rekening te brengen.

  We vertrouwen er op dat hiermee dat de ledenservice op het niveau blijft dat u van ons gewend was.

  Met vriendelijke groet,

  Bestuur HSV Maarssen

 • SOMO koppelwedstrijd
  19 okt 2016

  Op 23 oktober wordt er weer gevist voor het goede doel. U leest er alles over in deze flyer.

  Uitslag 55+ wedstrijd
  1 sep 2016

  De uitslag van de 55+ wedstrijd staat op onze Facebook pagina. Like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte van de club!

  In memoriam
  23 aug 2016

  Tot ons grote verdriet moeten wij u mededelen dat onze vriend en wedstrijdvisser Co van den Haselkamp is overleden. Co is zaterdag 20 augustus 2016 na een ongelijke strijd van ons heen gegaan.

  De herinneringen aan Co zullen voor altijd bij ons blijven.

  Wij wensen zijn vrouw, de (klein)kinderen en zijn (vis)vrienden veel sterkte in deze moeilijke periode.

  Aankondiging 55+ wedstrijd
  20 aug 2016

  Zaterdag 27 Augustus organiseert de HSV.Maarssen weer een viswedstrijd voor de senioren(55+).

  Deze wedstrijd wordt zo als gewoonlijk weer gehouden in de Jan Verhoeven gracht bij de MaarsseVeensePlassen.

  Er zal gevist worden met de vaste hengel.

  We starten om 09.00 uur en om 12.00 uur blazen we we weer de aftocht.

  De prijsuitreiking zal dit jaar gehouden worden in het pannenkoeken restaurant bij de Maarsseveenseplassen, een hapje en een drankje staat daar op de deelnemers te wachten.

  Voor inlichtingen en-of aanmelding kan men zich wenden tot H.Spitsbaard 06/48467033

  10 uurs wedstrijd
  12 jul 2016

  We maken even een sprong terug in de tijd. Op 12 juli ontvingen we dit verslag van Peter van Drie :

  Hierbij een klein verslag van de 10 uurs koppelwedstrijd aan het Noord Hollands kanaal.

  Aangekomen bij het Kanaal om uit te gaan zetten met Sjaak (04.30), was er veel leven in het water, wat ons wel goed stemde voor de komende dag. Om 5 uur, de afgesproken tijd arriveerde de 11 koppels onder de brug bij het Noord Hollands om te loten voor de wedstrijd. Iedereen kreeg een pakketje mee met broodjes, koekje, snoepje, wat blikjes, en een paar balletjes gehakt.

  Na het loten ging iedereen vol goede moed naar de waterkant om de hengels klaar te maken. Om 06-00 uur klonk het begin signaal waarmee de wedstrijd kon beginnen. Het weer werkte prima mee, weinig wind, en zon met wolken wisselde elkaar af. Later op de dag werd de bewolking wat dikker en kwam er iets meer wind, met tegen het einde van de wedstrijd ook nog een flinke regenbui.

  Al met al was het best een mooie visdag met een totaal van 180 kilo en 300 gram, na het wegen was de prijs uitreiking weer onder de brug (lekker droog), hier waren weer wat koude blikje met daarbij kaas en worst. De uitslag was al volgt:

  Kant nr. 1Johan - Hennie19.920
  Kant NR 2Danny - Willem12.720
  Kant NR 10Nico - Rene20.140
  Kant NR 11Marga Sjaak29.570 winnen 1e prijs
  Kant nr. 3Peter - Wil17.660 winnen 3e prijs
  Kant nr. 4Herman - Ben12.280
  Kant nr. 8Dirk - Dirkje16.420
  Kant nr. 9Henk - Carlo7060
  Kant nr. 5Piet - Tonny16.750
  Kant nr. 6Kees - Hans23.480 winnen 2e prijs
  Kant nr. 7John - Richard4300

  Uiteindelijk hadden wij als organisatie voor de wedstrijd besloten om in alle 3 de enveloppen het zelfde bedrag te stoppen omdat we op zo dag alle drie recht zouden hebben op de 1e prijs.

  Na afloop was iedereen tevreden, en waren er bedankjes voor de organisatie

  Angstig of Angstel
  14 aug 2016

  Tjonge jonge, het houdt niet op, want wedstrijd 11 is ook alweer gevist op zaterdag 13 augustus.

  Waren we vorige week tijdens de bekerwedstrijd in dezelfde Angstel "afgebrand", deze keer hoopten we op een beter resultaat. Het moet gezegd worden dat de resultaten beter waren - wellicht omdat we nu een vrije hengelkeuze hadden - maar de weersomstandigheden waren niet veel beter dan vorige week, want we werden weer getrakteerd op een forse wind over het parcours.

  Maar laten we niet treuren, want op n na had iedereen wel vis in zijn net. Dat het opletten is geblazen bleek wel bij collega visser Johan Vos, want terwijl we gezellig een babbeltje maakten werd zijn hengel haast het water in getrokken. Snel werd de hengel gepakt, maar de vis had alweer losgelaten.

  Aan de hengelbeweging te zien moet het toch een grote zijn geweest. Hoe jammer toch, want met een lekker grote brasem of iets dergelijks had hij wellicht bij de top drie gezeten. Volgende keer beter.

  Jammer voor Daan de Groodt, want hij had een karper aan de haak en op het moment dat hij bijna aan de kant was, nam hij / zij (figuurlijk gesproken) de benen. Heel jammer, maar verder niet getreurd, want zie de uitslag van deze wedstrijd.

  De weging leverde het volgende resultaat op:
  1.Daan de Groodt6.950 gram
  2.Peter Miltenburg5.440 gram
  3.Dick Stoppelenburg3.910 gram
  4.Nico Renes3.220 gram

  Voor de dubbel competitie doen Daan en Peter goede zaken met maar 3 puntjes. De volgende wedstrijd is op zondag 21 augustus aanstaande in de Amstel bij de Zwarte Kat.

  Tot dan!

  Bekerwedstrijd
  14 aug 2016

  Eindelijk was het zover. De jaarlijkse bekerwedstrijd / clubkampioenschap stond weer voor de deur. We schrijven zondag 7 augustus 2016. Volgens de weerdeskundigen zou het een mooie dag worden met temperaturen die wel konden oplopen tot 27 graden Celcius.

  Maar liefst 19 kandidaten hadden zich aangemeld om zich aan het einde van de wedstrijd te laten kronen tot kampioen 2016 van de HSVM. Onder de gegadigden waren een paar cracks die hun kunde en kennis ook wel eens wilden laten zien in deze wedstrijd. Zo waren er Klaas Duizer - Ren van de Werf en de kampioen van 2015 Willem Nouris.

  Na het trekken van de plaatsnummers gingen we naar het wedstrijd water; deze keer was gekozen voor de ANGSTEL. 's-Morgens vroeg stond er een schuchter zonnetje , maar deze werd al gauw verdreven door een dik wolkendek waarbij een frisse / koude harde wind dwars over het parcours stond waardoor het soms hard werken was om de vaste stok goed op de juiste plek te houden.

  Het moet gezegd worden dat er 5 uur lang - of moet ik zeggen 5 lange uren - alles werd geprobeerd om ook maar een enkel visje te bemachtigen. Een enkele gelukkige wist een hafwasje te vangen, maar voor de rest was het alleen maar huilen met de bekende pet op. Gelukkig is het tijdens de wedstrijd droog gebleven.

  Na de wedstrijd bleek tijdens de weging dat er nauwkeurig moest worden gewogen (rekening houdende met de harde wind) om zodoende een juiste eind uitslag te krijgen. Soms zat er maar 10 of 20 gram tussen.

  Het gezegde " hoe verder hoe beter " ging ook hier op, want de winnaar en dus kampioen 2016 kwam van diegene die op "staart" zat. Het doet natuurlijk niets af aan de kwaliteiten van betrokkene, want je moet het toch maar doen nietwaar? De einduitslag is als volgt:

  1eHennie Spitsbaard3.180 gram KAMPIOEN
  2eKlaas Duizer2.560 gram
  3eHenk van Vliet2.310 gram

  Tijdens de prijsuireiking werden we onder het genot van een drankje, lekkere stukjes kaas en verschillende soorten worst ook nog verwend door de Marie-Jos Vos en Menja van Haren op een broodje bal!

  Al met al kunnen we terugkijken op weer een geslaagde bekerwedstijd en kijken we vooruit naar het volgende evenement. Rest de schrijver een ieder te bedanken voor het laten slagen van deze dag.

  Wedstrijd 10
  10 aug 2016

  Het gaat hard, want op 31 juli j.l. is alweer wedstrijd 10 gevist. Deze keer gingen we (na een paar jaar) weer naar het Merwedekanaal in Utrecht - locatie Brandweerkazerne / roeivereniging).

  15 vissers kwamen ook hier weer opdagen in de hoop op een leuke plek en natuurlijk een goede vangst. Door de uitzetters waren de plekken tegenover de woonboten /scouting groep overgeslagen, waardoor de nummer 1 op de meest begeerde plek kwam te zitten. (de welbekende splitsing).

  We mochten deze keer niet klagen over het weer, want het was droog en af en toe kwam een schuchter zonnetje te voorschijn. Doordat er best wel aardig wat bomen langs het parcours staan met een vol bladerdak was het uitkijken met ingooien. Zo kreeg mijn buurman al bij de eerste ingooi het voor elkaar om korf en onderlijn in de boom te " parkeren " waardoor alles opnieuw moest worden opgebouwd en " uitgelopen ".

  Na het beginsignaal werden de korven naar de uitgekozen voerplekken geworpen en de vaste stokken vooruit geschoven. Gelukkig was het nog rustig voor wat betreft de roeiers en de pleziervaart, maar na een uurtje "genieten " van de rust was het voorbij. De eerste roeiers en de boten kwamen voorbij, zodat de lijnen vaak moeten worden ingehaald om te voorkomen dat deze in een of andere schroef terecht zou komen.

  Ondanks dat was het soms ook wel amusant, want een enkele roeister wist het voor elkaar te krijgen om met boot en al om te gaan zodat een nat pak het gevolg was. Maar goed..... 5 uur lang werd er gezwoegd om een vis te verschalken en zoals al eerder gezegd waren de eerste plaatsen de beste. (je moet natuurlijk wel kunnen vissen, toch?)

  Na het eindsignaal bleek de stelling te kloppen, want de eerste vier plaatsen werden ingenomen door:

  1eDick Stoppelenburg11.280 gram (plek 1)
  2eHennie Spitsbaard8.560 gram (plek 2)
  3eWillem Loffeld7.900 gram (plek 3)
  4eJack van Haren3.820 gram (plek 4)

  Toch verdienen deze kanjers een felicitatie, want zij deden het toch maar!! Op deze bijlage is de tussenstand vermeld na 10 wedstrijden. De eerst volgende wedstrijd is de jaarlijkse bekerwedstrijd op 7 augustus.

  Wedstrijd 7-8-9
  10 aug 2016

  Door lichamelijk ongemak kon ondergetekende niet deelnemen aan de bovengenoemde wedstrijden en daardoor zijn ook geen fotos beschikbaar van de locaties en de uiteindelijke winnaars.

  Sorry, sorry maar ik wil de lezer de uitslagen van deze wedstrijden niet onthouden.

  1. Wedstrijd 7 werd op zondag 19 juni j.l gevist in de Haarlemmer Ringvaart nabij Lijnden.

  19 vissers waren op komen dagen om de reis naar lijnden te aanvaarden en daar de strijd met elkaar aan te gaan. Onder deze vissers waren 3 dagvissers die naar later bleek hun stempel drukten op deze wedstrijd met dien verstande dat bij de weging bleek dat zij plek 1 3 en 6 voor zich hadden opgeist. Doordat zij geen wedstrijdvissers zijn is de eindstand voor de competitie als volgt:

  1e (2e)Cees van Montfoort9.470 gram
  2e (4e)Herman Nagtegaal6.450 gram
  3e (5e)Johan Vos4.370 gram

  2. Wedstrijd 8 is op zondag 3 juli j.l. gevist in het Amsterdam Rijnkanaal bij de bug van Loenen. Hier waren 17 vissers aanwezig die de strijd aangingen om als eerste te eindigen.

  1eDirk Stooker11.480 gram
  2eJohan Vos8.200 gram
  3ePeter van Drie6.570 gram

  3. Wedstrijd 9 is gevist op 31 juli j.l. in de Amstel bij Ouderkerk aan de Amstel (bij de politie opleidings plaats)

  Doordat het traject best groot is konden ook hier dagvissers mee doen aan de wedstrijd, waardoor er 16 vissers stonden te popelen om te beginnen. Zowel Marga van Woudenberg als Martin Bambacht hadden zich hiervoor aangemeld. Ook hier wisten deze twee zich te laten gelden, want zij werden respectievelijk 6e en 2e.. Maar zoals al eerder vermeld. Het zijn dagvissers en doen dus niet mee voor de eind uitslag.

  1ePeter van Drie7.550 gram
  2e (3e)Herman Nagtegaal4.690 gram
  3e(4e)Piet Beekvelt3.920 gram
  Bekerwedstrijd 7 augustus
  22 jul 2016

  Nog even een laatste reminder, op zondag 7 augustus wordt de bekerwedstrijd voor leden van HSV Maarssen gevist. Lees er alles over in dit pamflet!

  Vecht(-en)
  1 jul 2016

  Het gaat hard, want wedstrijd 6 is ook al weer gevist. Het wedstrijdwater was deze keer de Vecht in Nederhorst den Berg locatie 't Hemeltje.

  Vanwege vakantie, dan wel andere verplichtingen waren er 15 vissers die de strijd wel wilden aangaan. Eigenlijk waren de uitzetters blij want zodoende konden ze iedere visser een aardige visplek bezorgen. Het wordt daar echter steeds moeilijker, want zo heeft een bewoner over een lengte van 30 meter paaltjes neergezet zodat daar niet mag worden gevist.

  Komt ook nog bij dat er al lange tijd een grote schuit ligt aangemeerd. Als laatste en niet onbelangrijk: er is in heel korte tijd een - ik zou haast zeggen - een hele wijk (huizen ) uit de grond gestampt, waardoor er nu ook nog een parkeerprobleem is ontstaan. Maar goed.. toch maar begonnen met de wedstrijd.

  Het weer was lekker al kon je in het begin van de wedstrijd de overkant biet zien vanwege de laag hangende mist, maar deze verdween snel en al gauw konden de meeste vissers hun jas uittrekken en genieten van de warme zon op hun rug. Ik zeg de meeste, want ondergetekende had een plek onder twee grote bomen waardoor ik genoodzaakt was om mijn vest aan te houden. Zo "fris" was het.

  Maar niet getreurd, want als je met 15 vissers gemiddeld bijna 5 kilogram vis in je net hebt, mag je niet klagen. Het verschil zit hem alleen in de eerste - en de laatste plaats. Zo vangt de winnaar bijna 19 kilogram terwijl de nummer laatst het moet doen met slechts 1200 gram.

  Niets aan te doen want we hadden weer een heerlijke vismorgen. De eerste vier zijn:

  1eHerman Nagtegaal18.940 gram (hij heeft zijn kopplek waargemaakt)
  2ePeter van Drie10.710 gram
  3eCees van Montfoort8.030 gram
  4eRichard van Haaften7.850 gram

  Wedstrijd nummer 7 was in Lijnden in de Haarlemmer Ringvaart op zondag 19 juni 2016

  Eem
  30 jun 2016

  Het gaat hard, want wedstrijd 5 is ook al weer gevist. Vanwege het drukke visrooster in Baarn gingen we op zondag 22 mei j.l. weer vissen in de EEM locatie Bestevaer.

  Vanwege vakantie, dan wel andere verplichtingen waren er 16 vissers die de strijd wel wilden aangaan. Op zich niet zo erg, want zo konden we lekker ruim zitten en daardoor wordt de kans op vangst wat groter.

  Vol goede moed werden de visplekken ingenomen - de hengels en /of aas klaargemaakt in afwachting van het begin signaal. Ondertussen werd er toch wel angstvallig naar de lucht gekeken, want het zag er soms best wel dreigend uit. Zou er regen komen of niet. Nou we werden " op onze wenken bediend " want we werden getrakteerd op een paar fikse regenbuien gepaard met de nodige windvlagen. Maar niet getreurd, we zijn toch kerels nietwaar.

  Enfin, na het eindsignaal zou blijken wie met de eer kon gaan strijken. Bij de staartplekken begonnen met wegen bleek dat er leuk gevangen was. Het werd al gauw duidelijk dat de eindoverwinning door de winnaar werd behaald met een minimum verschil aan gewicht. Maar goed winnen is winnen.

  De drie foto's tonen precies aan hoe de dag was verlopen. De eerst foto zie je de eindwinnaar naar zijn plek lopen (wat een materiaal heeft die man toch)

  De tweede foto zie je hem met samengeknepen knien (billen) zitten in afwachting van de einduitslag De derde foto zie je de ontlading, want hij heeft gewonnen HOERA.

  De uitslag is alsvolgt:

  1eDirk Stooker11.480 gram
  2eDaan de Groodt11.140 gram
  3eHenk van Vliet10.610 gram
  4eNico Renes10.320 gram

  De volgende wedstrijd (nr. 6) was in de Vecht ('t Hemeltje ) in Nederhorst den Berg

  NB Ik kon het niet laten Dirk !

  Onze jongens naar NK Feeder
  22 jun 2016

  We ontvingen op de redactie een verslag van de selectie NK Feeder regio Gooi en Eemland. Bleek dat de nummers 1 tot en met 6 allemaal vissers van HSV Maarssen zijn!

  Knap gedaan jongens, van harte!

  Lekker dicht bij huis
  16 juni 2016

  We schrijven zaterdag 7 mei 2016 en de vierde wedstrijd in de reeks van 16. Deze keer bleven we lekker dicht bij huis in gingen de strijd met elkaar aan in de Vecht bij de atletiekbaan in Utrecht.

  17 vissers waren op komen dagen om weer eens lekker een hengeltje "uit te gooien". Wat een verademing was het om weer eens in je T-shirt aan de waterkant te kunnen zitten. Dit hadden we al zitten .... nu nog wat vis zien te vangen.

  Hoe groot was de teleurstelling, wat op een enkele visser na was het eigenlijk "huilen met de pet op". Nu wil ik niet te negatief doen hoor, want hier en daar werd heus wel een platte of wat voorns gevangen. Maar je hoopt toch altijd op wat meer, nietwaar?

  Slechts op de bekende stekken zoals kop - staart en in de bocht bij het voormalige gemeentehuis werd aardig wat vis gevangen. Maar niet getreurd, want we zaten heerlijk in het voorjaars zonnetje. Aan het voer lag het niet, want de duiven waren er maar wat gek op, zodanig dat ze af en toe zelfs in de aasemmer zaten om zich tegoed te doen.

  Aan het einde van de wedstrijd werd de weging redelijk snel afgewerkt gezien de vangsten. De eerste vier van deze wedstrijd waren:

  1Peter van Drie8.940 gram (13)
  2Daan de Groodt6.650 gram ( 2)
  3Peter Miltenburg5.610 gram (17)
  4Henk van Vliet5.000 gram ( 1)

  De volgende wedstrijd was zondag 22 mei 2016 in Baarn in de EEM (Bestevaer)

  Uitslag viswedstrijd senioren
  31 mei 2016

  Op onze facebookpagina vindt u de uitslag van de senioren viswedstrijd. Tip : Like HSV Maarssen op facebook. Zo blijft u altijd op de hoogte!

  Lente??
  19 mei 2016

  Zondag 24 april jl. werd de derde wedstrijd gevist in de EEM (Bestevaer) in Baarn. 18 vissers stonden te popelen om te gaan vissen, want de EEM... nou dan kon je wel eens aardig wat vis vangen omdat het een aantal dagen daarvoor prachtig weer was geweest, het was immers lente, toch? Dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

  Nou het was die dag de koudste dag van de afgelopen periode want we werden "getrakteerd" op kou - regen en een harde wind. Maar zoals het een goede visser betaamd bleef iedereen zitten om vis te vangen.

  Het werd een gevecht tegen het weer en de collega vissers: ten eerste om het weer te trotseren en ten tweede om je best te doen om deze wedstrijd als winnaar te worden gefeliciteerd. De vangsten waren heel verschillend, want wist de ene visser ruim 12 kilogram op de schaal te brengen, zo moeten 3 vissers nog steeds beet krijgen. Je kunt er geen pijl op trekken.

  Na (voor de meesten) afzien werd na 5 uur het eindsignaal gegeven en werd er gewogen. Zoals al gezegd werd door een drietal vissers meer dan 11 kilogram gevangen en moest de andere met lede ogen toezien hoeveel vis in hetnet lagen om gewogen te worden.

  Wat er wel uitsprong waren de gewichten van de grootste / zwaarste brasem en zeelt. Respectievelijk gevangen door Nico Renes en Herman Nagtegaal. De brasem woog 3.650 gram en de zeelt bracht 1.990 gram op de schaal. Maar deze vangsten waren nog niets vergeleken de vangst van John Vermaak, want hij wist na een verbeten strijd een snoekbaars te vangen van 98 centimeter !!!!!

  Alleen jammer voor hem dat deze vis niet meetelt en dus direct (na een foto) werd terug gezet.

  De eerste vier waren:

  1)Piet Beekvelt12.090 gram(de volgende keer een foto van de locatie)
  2)Hennie Spitsbaard11.680 gram
  3)Cees van Montvoort11.500 gram
  4)Daan de Groodt9.380 gram

  De volgende wedstrijd : Zaterdag 7 mei 2016 locatie: Vecht (Atletiekbaan)

  Viswedstrijd voor senioren 55+
  11 mei 2016

  Op zaterdag 28 Mei as. is het Nationale Hengelsportdag.

  Op deze dag organiseert HSV Maarssen een viswedstrijd voor senioren(55+). Deze viswedstrijd voor de vaste hengel wordt gehouden in de Jan Verhoefgracht bij de Maarsseveense plassen.

  Er wordt gevist van 09.00 uur tot 12.00 uur. De deelname is gratis.

  Voor inlichtingen en/of opgave kan men bellen met H.Spitsbaard 06-48467033 of H.Nagtegaal 06-50450222.

  Koppelwedstrijd afgelast
  8 mei 2016

  De SOMO koppel wedstrijd op zondag 29 mei 2016 kan door omstandigheden helaas niet doorgaan.

  Wat wel doorging was de foreldag van onze roofviscommissie. Een uitgebreid verslag daarvan met foto's vindt u hier!

  Wedstrijd 2
  6 mei 2016

  Zondag 10 april is alweer de tweede wedstrijd gevist. Plaats van handeling het Noord Hollands Kanaal bij Landsmeer. Het moet gezegd worden dat het mooi weer was en dus waren de verwachtingen hoog gespannen (alweer zou je zeggen). Maar goed, na enige omzwervingen (de tunnel was gesloten) kwamen we aan bij het Noord Holland Kanaal. Het water lag er zeer uitnodigend uit en dus werden na het beginsignaal de gevulde voerkorven naar de daarvoor uitgekozen plek gegooid.

  Enkele vissers durven de strijd aan te gaan door de vaste stok in te zetten. Het bleek dat zij succes hadden met deze keuze, want de latere winnaar had ook de vaste stok ingezet Soms is het " frustrerend " als je naast een vaste stok visser zit, want al gauw werden de nodige voorns en halfwassen gevangen terwijl jij nog op de eerste aanbeet op de feeder zit te wachten. Maar - oh vreugde - je gemoed slaat als bij toverslag om als je de eerste platte weet binnen te halen.

  Aan het einde van de wedstrijd als er gewogen gaat worden wordt er al gauw gedacht dat bij de eerste weging de winnaar zit - zo dachten wij dat onze grote vriend Dirk Stooker wel zou winnen en dus werd alvast een foto van hem genomen, maar oh wee..... het venijn zat letterlijk en figuurlijk in de staart, want Cees van Montfoort wist alsnog de overwinning binnen te slepen.

  De winnaars zijn:

  1)Cees van Montfoort7.010 gram
  2)Dirk Stooker5.120 gram
  3)Daan de Groodt4.360 gram
  4)Dirk Stoppelenburg4.000 gram

  Wedstrijd nummer 3 wordt gehouden in de EEM (Bestevaer) in Baarn op zondag 24 april

  Klaar af
  19 april 2016

  Zaterdag 26 maart 2016 klonk het eerste signaal voor de competitie van 2016.

  Om 07.30 uur stonden 19 fanatieke vissers te popelen om hun plaatsnummer te trekken en naar de voor hun bestemde visplek te rijden.

  Normaal gesproken zouden er 21 vissers meedoen, maar door omstandigheden moesten er twee afhaken. Het moet gezegd worden dat het gezegde " MAART ROERT ZIJN STAART " uitkwam, want om nou te zeggen dat het lekker weer was ..... nee.

  Er stond een harde wind die ervoor zorgde dat je jezelf goed moest aankleden om niet met "stijve" vingers aan de waterkant te zitten. Maar goed, vanaf het eerste beginsignaal (08.30 uur) werd er fanatiek gezocht naar de plek(ken) waar vis kon zwemmen.

  Het zal de lezer niet verbazen dat alle vissers hun uiterste best moesten doen om een of meerdere vissen in hun leefnet te krijgen.

  Bij de weging werd al gauw duidelijk dat de gewichten dicht bij elkaar lagen. Alleen de winnaar kwam boven het gemiddelde uit met het gewicht van 5.280 gram. De achtervolgers hadden respectievelijk 3.400 gram - 3.210 gram en 3.100 gram.

  De winnaar van de eerste wedstrijd werd:

  1)Jack van Haren5.280gram
  2)Piet Beekvelt3.400gram
  3)Jan Jacobs3.210gram
  4)Dirk Stoppelenburg3.100gram

  Welnu ... de kop is eraf en nu maar hopen dat de rest van het jaar iedereen lekker veel vis vangt. Aan de inzet zal het niet liggen.

  Dit jaar helaas gn Oranjewedstrijd
  18 april 2016

  Onze traditionele Oranjewedstrijd vindt dit jaar niet plaats. Het is HSV Maarssen niet gelukt om voldoende vrijwilligers te mobiliseren om de viswedstrijd te organiseren en begeleiden. We doen ons best deze wedstrijd volgend jaar weer wl te kunnen organiseren.

  Stukken ALV Online
  29 maart 2016

  Iedereen die zijn contributie vr 1 februari 2016 heeft betaald kan de komende weken alvast de jaarverslagen en de agenda inzien.

  Klik op deze link om beslagen ten ijs te komen op de Algemene Ledenvergadering van 8 april aanstaande.

  Diverse downloads
  15 maart 2016

  Dat handige internet toch. Stuurde men vroeger nog een postbode of -duif, tegenwoordig krijgen we alles via de mail binnen. Zo ontvingen we voor u de volgende spullen:

  • Een flyer over de selectiewedstrijden NK Senioren n 55 plus van de regio Gooi en Eemland van de federatie Sportvisserij MidWest Nederland op 22 mei.
  • Ng een flyer. Dit keer over de selectiewedstrijd Feeder op 18 juni.
  • Een uitnodiging voor dames n voor vissers tussen de 9 en 20 jaar, voor een gratis visclinic op 16 april, gegeven door TOP vissers die internationaal uitkomen voor Nederland.
  • Een zipbestand met daarin alle inschrijfformulieren voor bovengenoemde selectiewedstrijden n visclinic.
  • Een brochure over een vismarathon voor het goede doel van 8 tot 15 mei. Met deze wereldrecordpoging wil karperteam 'Slothoeve' geld bijeenvissen voor onderzoek naar prostaatkanker.

  Veel leesplezier!

  Zoute zeehelden gezocht
  4 maart 2016

  Als de zeespiegel nog 1 metertje stijgt, ligt Maarssenbroek precies aan zee! Misschien wordt het dus hoog tijd dat we ons wat meer in de zoute visserij gaan specialiseren. Wist u dat ook voor leden van HSVM de weg open ligt naar het Nederlands Kampioenschap zeevissen?

  U hoeft alleen maar bij de 33% beste deelnemers te eindigen bij de wedstrijd om het federatieve Kampioenschap van MidWest Nederland. Die wordt gehouden op zaterdag 16 april aan het strand van Wijk aan Zee.

  Lees er alles over in deze flyer.

  Opgeven voor deze wedstrijd kan via de wedstrijdcommissie van HSV Maarssen. Deelname kost 15 euro per individu en 15 euro extra per korps.

  Paaseierenwedstrijd 2016
  1 maart 2016

  Uw aandacht graag voor het volgende : De Paaseieren wedstrijd komt er weer aan! Lees er alles over in dit pamflet.

  Wedstrijdrooster 2016
  10 februari 2016

  Nu online het HSVM wedstrijdrooster van 2016.

  HSV Maarssen heeft Roofviscommisie!
  17 jan 2016

  HSVM is van steeds meer markten thuis. Witvissen doen we al sinds 1949 en de karpercommissie draait inmiddels ook al heel wat jaartjes mee, en dit jaar hebben we weer wat nieuws : De HSVM Roofviscommisie!

  Een club van 3 jonge fanatieke roofvissers die de komende tijd gaat kijken hoe we de roofvisserij binnen HSV Maarssen naar een hoger plan kunnen tillen. Als je zelf ideen hierover hebt, dan kun je Rob, Jurre en Remco bereiken op het email adres "roofvis 'apenstaartje' hsvmaarssen.nl". Ook kun je de heren volgen op hun eigen facebookpagina.